Son yıllarda cafelerde, marketlerde, restoranlarda karşımıza çıkan donuk pastalar nedir? Bir yiyeceğin dondurulmuş olduğunu duyduğumuzda oluşan sağlıksız algısı ne kadar doğru beraber kafa yormaya ne dersiniz? İlk olarak Donuk pasta nedir? Ve nasıl hazırlanır? Sorularıyla başlayalım. Donuk pasta; normal bir pasta yapımından hiçbir farkı olmadan üretilen ve -40 derecelerde dondurularaksaklanabilen hazır bir gıdadır. Hatta dondurulduğu için raf ömrü uzun olduğundan içerisine hiçbir katkı maddesi ve kimyasal konulmadan hazırlandığı için pastane pastalarından çok daha sağlıklı olduğu bir gerçektir. Biz, yaz boyunca bezelyeden fasulyeye, köyden gelen peynirden tutunda misafirden arta kalan poğaçalara kadar her şeyi derin donduruculara stokluyoruz ancak dondurulmuş gıdaların sağlıksız olduğunu düşünüyoruz, bunu gerçekten anlamıyorum.
HIZLI HAYATLARIMIZA PRATİK ÇÖZÜMLER
Bizler maalesef annelerimiz, teyzelerimiz kadar hamarat değiliz ya da gerçekten yoğun iş tempolarından çıkıp eve geldiğimizde çoğu zaman zorlayarak bir çorbamızı yaparken pastalar, börekler yapmaya ne vakit ne de enerji bulamayabiliyoruz. Evet vakit bulamıyoruz ama çayımızı demleyip televizyonun karşısına geçtiğimizde çayımıza bir tatlının da eşlik etmesini isteyecek kadarda kendimizi seviyoruz çok şükür 🙂 kalkıp o saatte pasta yapacak değiliz çıkartıp dondurucudan istediğin çeşit pastanı çayın demlenene kadar 10 dakikada çözülsün pastan ve afiyetle ye. Özellikle yaz aylarında pastaneden aldığın pasta gibi aktı mı? Koktu mu? Ay bunun kreması ekşimiş, meyvesi kararmış, üzeri biraz çatlamış kesin taze değil kaygıları olmadan tatlının keyfini donuk pasta ile çıkartabiliyoruz. Pratik olup bize zaman kazandıracak her şeye biz varız. Pratiklik her zaman kazanacak 🙂
HER ZAMAN HER YERDE DONUK PASTALAR
Kabul edelim biz tatlı seven bir milletiz. Tüm bayramlarımızın bile tatlıya dayandığı. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım bahanesiyle söylenen tatlılar ve daha nice tatlı tüketme bahaneleri bulabiliriz. O sebeple sadece evde değil bayat mıdır? kaygısı olmadan gönül rahatlığı ile dışarıda bir kahve içerken söyleyebiliriz donuk pastayı kahvenin en güzel yancısı olarak. Restoranlarda, ofiste, tren istasyonlarında veya havaalanlarında istediğin her yerde her an tüketebilirsin her tatlı krizine girdiğinde ya da krize girmeden hemen önce 🙂
DONUK PASTA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
İşte geldik en iştah açıcı, en sevdiğimiz kısma “Donuk pasta çeşitleri nelerdir?” tabii ki hepsi benim bebeğim ayrım yapamam ama ilk sıraya kahvemin en güzel yancısı, asla ama asla vazgeçemediğim Kahveli Pasta ile başlatırım pasta çeşitlerini. Sonrasında kaşığı batırdığınız gibi volkan gibi akışkan çikolata fışkıran sufle. Limonlu, franbuazlı, karamelli gibi çeşitleri ile cheesecakeler, son zamanlar gözdesi Sansebastian kekleri ve kırmızı rengiyle iştah kabartan red velvet pastalar. Klasiklerden vazgeçmeyenler için browni, havuçlu kek, mozaik pasta. Hindistan cevizi aşıkları için cocostar mono, orman meyveli ya da fıstık rüyalı pastalar ve daha nice çeşitleriyle tamamen kendi kişisel zevklerinize göre seçebileceğiniz seçkide donuk pastalar ile tatlı krizlerine son verebilirsiniz.